ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολική η καταστροφή στον ελαιόκαμπο της Αβώρανης, σε απόγνωση οι παραγωγοί

Κοινοποίηση


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Αβώρανης μετά και την ολική καταστροφή που υπέστησαν από το χθεσινό (31/8) μπουρίνι, το οποίο έπληξε την περιοχή και διέλυσε τις ελπίδες τους για μία καλή σοδειά.

Εκτιμάται ότι το 80% του καρπού μετά το σφοδρό χαλάζι βρέθηκε στο έδαφος ενώ όσος έμεινε στα κλαδιά τις επόμενες ημέρες θα έχει κι αυτός την ίδια τύχη. Ωστόσο το πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Το χαλάζι έχει «χτυπήσει» και τα κλαριά των δέντρων και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια τα δέντρα τους δεν θα είναι σε θέση να παράξουν τον καρπό που θα ήθελαν.

Αρχής γενομένης από αύριο αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Το πρωί της Δευτέρας 2/9 αναμένονται στην περιοχή επόπτης και γεωπόνος του ΕΛΓΑ ενώ τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η ανά χωράφι καταγραφή.

Η απογοήτευση στους παραγωγούς είναι ασφαλώς πολλή μεγάλη καθότι στηρίζονταν στην καλή σοδειά που ανέμεναν για φέτος. Λίγες μέρες πριν την συγκομιδή είναι αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα. Ειδικότερα στην Αβώρανη κατεγράφησαν ζημιές και σε θερμοκήπια και σε άλλες καλλιέργειες. Πλέον, οι όποιες ελπίδες στηρίζονται στις όποιες αποζημιώσεις εγκριθούν. Το αν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, είναι ασφαλώς κάτι που μένει να φανεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Δήμο Λαμιέων οι προβολείς της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες

omada diktyou

Δελτίο Τύπου για καθαρισμό οικοπέδων και λοιπών χώρων

omada diktyou

Ενημέρωση Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για αναρτήσεις που παραπληροφορούν

omada diktyou